Viktor Orban, deranjat de criticile la adresa legii care interzice promovarea homosexualităţii: Comisara Dunja Mijatovici „spune prostii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban FOTO EPA-EFE
Viktor Orban FOTO EPA-EFE

Premierul ungar Viktor Orban a criticat-o dur, vineri, pe comisara pentru Drepturile Omului a Consiliului Europei, Dunja Mijatovici, susţinând că „spune prostii” atunci când face observaţii asupra legii care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor din Ungaria.

„Cu tot respectul, trebuie să spun că această doamnă spune prostii de multe ori. La fel şi acum”, a declarat premierul Ungariei la postul public de radio Kossuth, potrivit agenţiei de presă EFE, citată de Agerpres.

Orban a acuzat-o pe Mijatovici că face parte din „armata lui (George, n. red.) Soros”, miliardarul evreo-american născut în Ungaria pe care premierul de la Budapesta l-a transformat, din raţiuni politice, în inamicul numărul unu al politicilor sale ultraconservatoare.

Dunja Mijatovici a declarat recent, potrivit Agerpres, că legea care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor din Ungaria riscă să alimenteze „prejudecăţile şi ura faţă de persoanele LGBT” şi ar putea avea „un impact negativ asupra drepturilor, securităţii şi bunăstării” acestei comunităţi.

Însă, potrivit lui Orban, legea în cauză şi referendumul pe care l-a convocat pentru a o susţine sunt menite protejării copiilor. Referendumul va avea loc pe 3 aprilie, odată cu alegerile legislative.

Conform Comisiei de la Veneţia, un panel de experţi în materie constituţională al Consiliului Europei, această lege „lasă loc numai învăţământului părtinitor” şi „deschide uşa stigmatizării şi discriminării”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite