Viktor Ianukovici ar putea reveni în Ucraina pe 20 aprilie, de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit în februarie, ar putea sosi în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, pe 20 aprilie, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, a declarat o sursă din cadrul Ambasadei Poloniei în Ucraina, citată de agenţia rusă Regnum, informează Mediafax.

„Ianukovici va fi trimis în această duminică (20 aprilie) la Doneţk. Potrivit informaţiilor de care dispunem, Kremlinul nu a decis nimic cu privire la soarta regiunii Donbas. Sunt luate în considerare două variante: proclamarea Republicii Suverane Doneţk sau anexarea regiunii la Rusia, după exemplul Crimeei”, a afirmat sursa citată.

Deputatul rus Vladimir Jirinovski a declarat recent că Ianukovici va reveni în Ucraina până la 1 mai, "dacă va beneficia de susţinerea armatei din sud-estul Ucrainei”.

„Armata a fost deja creată în sud-estul Ucrainei şi a depus jurământ că va apăra interesele poporului ucrainean. Toţi falsificatorii de la Kiev, cum ar fi Turcinov şi Iaţeniuk, vor fi arestaţi”, a declarat Jirinovski.

De asemenea, noul premier din Crimeea, Serghei Aksenov a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, că Ianukovici se va întoarce în Ucraina de Paşti, relatează agenţia Ukrinform.

Totodată, procurorul general interimar din Ucraina, Oleg Mahniţki, a declarat că informaţiile privind revenirea lui Ianukovici în Ucraina sunt false, subliniind că dacă fostul preşedinte ucrainean va sosi ţară, el va fi imediat arestat.

„Dacă Viktor Ianukovici va apărea în Ucraina, vor fi luate măsuri pentru a-l aresta, deoarece există anumite ordine privind reţinerea lui, inclusiv o decizie judecătorească”, a afirmat Mahniţki, citat de agenţia RIA Novosti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite