VIDEO „Ziua Libertăţii”: zeci de mii de nemţi protestează faţă de purtarea măştii şi măsurile guvernamentale de combatere a pandemiei COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatari în Germania cu o pancartă pe care scrie pandemia o minciună - realegeri acum 1 august 2020 FOTO EPA-EFE
Protestatari în Germania cu o pancartă pe care scrie pandemia o minciună - realegeri acum 1 august 2020 FOTO EPA-EFE

Cel puţin 15.000 de nemţi au participat la un protest faţă de măsurile restrictive ale autorităţilor în vederea combaterii pandemiei de COVID-19, în ceea ce ei numesc „Ziua Libertăţii”.

Potrivit unor estimări oficiale, 15.000 de oameni au ieşit în stradă în Germania pentru a denunţa restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19 care nu dă semne de slăbire în ţară: peste 900 de noi infectări cu coronavirus au fost raportate vineri.

Prezenţi la protest sunt grupuri de dreapta, oameni care nu cred în existenţa virusului, dar şi persoane obişnuite care nu sunt de acord cu modul de gestionare a pandemiei de către guvern.. S-au auzit sloganuri precum: „Corona, alarmă falsă”, „Suntem forţaţi să purtăm botniţă”, „Facem zgomot pentru că ne furaţi libertatea" şi "Gândiţi! Nu purtaţi mască".

Demonstraţiile sunt paşnice, dar aproape nimeni nu poartă mască şi nu se respectă nicun fel de distanţare socială.

„Solicitarea noastă este revenirea la democraţie. Jos cu aceste legi care ne-au fost impuse, jos cu măştile care ne fac sclavi”, a spus o femeie.

1500 de agenţi de ordine au fost desfăşuraţi la această manifestaţie, iar autorităţile locale au anunţat că au depus plângere împotriva organizatorilor pentru nerespectarea "regulilor de igienă".

În Germania autorităţile au instituit purtarea obligatorie a măştii în magazine, transportul public, reguli de distanţare socială şi de igienă. Cei care se întorc din vacanţa în zone de risc trebuie să se testeze.

Ţara a înregistrat peste 210.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 9.000 de decese.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite