VIDEO Vezi cum acţionează hoţii de buzunare români în Barcelona

VIDEO Vezi cum acţionează hoţii de buzunare români în Barcelona

"Hoţii de buzunare îi iubesc pe turişti", un stencil de pe un zid din Barcelona FOTO: RobbedInBarcelona

Luna aprilie ar putea fi, foarte bine, declarată "luna infractorilor români", aceştia "beneficiind" de reportaje dedicate pe tv, în ziare şi pe internet, unde au "contribuit" la crearea unui site: Robbed In Barcelona (Jefuit în Barcelona).

Luna aprilie poate fi declarată oficial "Luna infractorilor români". Cel puţin în Barcelona. În această lună, hoţii români au avut mai multe reportaje dedicate, pe câteva din principalele televiziuni spaniole, TVE (televiziunea de stat) şi Telecinco, şi în unele din cele mai citite cotidiene din Catalonia, La Vanguardia şi Avui.

Citeşte materialul integral pe adevarul.es

În plus, valul de furturi din buzunare din capitala Cataloniei a dus la apariţia site-ului de internet RobbedinBarcelona.com (Jefuit în Barcelona), care a evoluat din ceea ce era iniţial doar un grup pe Facebook cu aproximativ 3.000 de membri.

Site-ul respectiv, scris în limba engleză, îşi propune să strângă mărturii de la turiştii din întreaga lume care au fost jefuiţi în Barcelona, să tragă un semnal de alarmă vizavi de amploarea pe care a luat-o fenomenul "furtului din buzunare", să avertizeze potenţialele viitoare victime şi să propage informaţiile din presă care fac referire la hoţii de buzunare.

Ca de obicei, printre cei mai des pomeniţi şi printre cei mai "proeminenţi" infractori sunt românii sau, adesea, româncele. Metroul din Barcelona, bulevardul Rambla, Sagrada Familia şi alte locuri înţesate de turişti sunt terenurile preferate de "specialiştii" români în furtul din buzunare.

Vezi VIDEO cu reportajele despre hoţii români de buzunare din Spania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: