VIDEO Ucigaşul Marc Dutroux, în vizită la „casa ororilor“

VIDEO Ucigaşul Marc Dutroux,  în vizită la „casa ororilor“

VIDEO Ucigaşul Marc Dutroux, în vizită la „casa ororilor“

Marc Dutroux celebrul pedofil şi ucigaş de copii belgian, a fost eliberat pentru scurt timp din închisoare, vineri, pentru a vizita casa în care a comis crimele.


Potrivit legii, el beneficia de acest drept, după ce a contestat preţul de vânzare al proprietăţii, cunoscută sub numele de „casa ororilor”, scoasă acum la vânzare printr-o decizie a tribunalului.
 
Doutroux, în vârstă de 53 de ani, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru răpirea, torturarea şi abuzarea sexuală a şase minore şi pentru uciderea a patru dintre ele. Faptele au fost comise în anii 1995 şi 1996. 

Purtând o vestă antiglonţ şi însoţit de peste 30 de poliţişti, Dutroux a fost văzut pentru prima dată în public de la celebrul său proces, din 2004. 

Vizita sa la „casa ororilor” a durat numai 15 minute, în cursul cărora Dutroux nu a coborât în pivniţa secretă unde a comis crimele, scrie presa belgiană.

Atracţie turistică morbidă

Pivniţa secretă a casei lui Dutroux, situată în apropiere de Charleroi (vestul Belgiei) este locul unde acesta şi-a torturat victimele, în vârstă de 8 până la 19 ani.

Casa este în curs de a fi  cumpărată de Consiliul Local, care încearcă să împiedice transformarea ei într-o atracţie turistică morbidă.

Dutroux nu va primi bani de pe urma vânzării. Întreaga sumă va fi utilizată petru compensarea costurilor suportate de stat pentru a-l prinde şi aduce în faţa justiţiei.

Crimele au marcat opinia publică belgiană, mai ales pentru că poliţia a percheziţionat casa, în 1995, şi nu a reuşit să descopere două dintre victime, fiecare în vârstă de 8 ani, aflate în pivniţă.

Casa, evaluată la 22.692 de euro, este în prezent dărăpănată. Consiliul Local intenţionează să o dărâme, pentru a construi, în locul ei, un monument în memoria victimelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: