VIDEO Riscurile meseriei: cum au ajuns jurnaliştii britanici şi cei bulgari să se investigheze între ei, sub acoperire

VIDEO Riscurile meseriei: cum au ajuns jurnaliştii britanici şi cei bulgari să se investigheze între ei, sub acoperire

„Suntem dispuşi să plătim oricât. Banii nu sunt o problemă”, spunea cuplul Calvert. FOTO buzzfeed.com

Lucrurile au luat o întorsătură fantastică pentru o echipă de jurnalişti bulgari care investiga, sub acoperire, cuplurile din ţări mai bogate care îşi doresc cu orice preţ să fie părinţi şi cumpără copii din ţări mai puţin dezvoltate, în cazul de faţă, Bulgaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalista bulgară Veronika Dimitrova a găsit un afiş, scris într-o bulgară stâlcită, prin care un cuplu englez, Heidi şi Richie Calvert, dorea să cumpere un copil. Gândindu-se ce titlu ar face „imoralitatea” americanilor, Dimitrova i-a contactat pe aceştia.

Heidi, jumătatea feminină a cuplului interesat, a explicat că ea şi soţul său sunt dispuşi să plătească oricât pentru un copil, din moment ce nu puteau concepe pe cale natural.

După un schimb de mesaje, o poză, şi specificaţia insistent  conform căreia „banii nu reprezintă o problemă”, familia Calvert urma să ajungă în Bulgaria, spre încântarea Dimitrovei, care îşi pregătise deja acoperirea. Tot ce mai rămânea de făcut era surprinderea reacţiei cuplului din America pe film, în timp ce jurnalista le explica că traficul de copii este o infracţiune.
 
Familia Calvert era la fel de încântată – singura precizare ar fi că aceştia nu erau, de dapt, o familie reală, ci un cuplu de jurnalişti de investigaţie de la The Sunday Times, Jonathan Calvert şi Heidi Blake, celebri pentru munca lor, aflaţi şi ei sub acoperire.
„Am călătorit până în Bulgaria doar ca să ne spuneţi că acest lucru este ilegal?”, constată „familia” Calvert, destul de afectat. FOTO buzzfeed.com
 
Întâlnirea jurnaliştilor s-a desfăşurat într-un bar: pe de-o parte, jurnalista de la Nova TV încerca să-i „prindă” pe cei doi americani diabolici, care erau gata să cumpere un copil, iar pe cealaltă parte, jurnaliştii britanici încercau să demonstreze cum bulgarii îşi vindeau, fără nicio remuşcare, copiii.

După ce au fost puşi la punct de jurnalista bulgară, care şi-a păstrat, totuşi, acoperirea, Heidi şi Jonathan s-au întors în Marea Britanie. Câteva zile mai târziu, Veronika a primit un e-mail în care aceştia mărturiseau că sunt jurnalişti de investigaţie. Amuzaţi de întâmplare, aceştia au afirmat că şi ei, la rândul lor, au înregistrat întâlnirea cu o cameră ascunsă.

 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: