VIDEO Avion prăbuşit în Franţa. Reportaj CNN cutremurător despre avionul Germanwings: „Fratele meu e de acum regele Alpilor“

VIDEO Avion prăbuşit în Franţa. Reportaj CNN cutremurător despre avionul Germanwings: „Fratele meu e de acum regele Alpilor“

Milad Hojatoleslami a făcut mai multe poze pe stadionul „Nou Camp“, acolo unde a asistat la ultimul meci din cariera sa de jurnalist, Barcelona - Real Madrid

Celebrul post de televiziune a vorbit cu familia unui jurnalist iranian, care era în drumul de întoarcere de la meciul Barcelona – Real Madrid, însă n-a mai apucat să ajungă acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei 150 de oameni care şi-au pierdut vieţile în tragedia aviatică de săptămâna trecută s-au aflat şi doi ziarişti iranieni, Milad Hojatoleslami şi Hossein Javadi. 
 
Duminică, cu două zile înainte ca Andreas Lubitz, co-pilotul Germanwings, să izbească avionul în care se aflau şi ei de un munte, Hojatoleslami şi Javadi asistaseră la partida Barcelona – Real Madrid din campionatul spaniol. Ei fuseseră trimişi la „El Clasico“ din partea agenţiei Tasnim, respectiv ziarul „Vatan Emrooz“.
 
Derby-ul din La Liga ar fi trebuit să fie prima etapă din micul lor turneu european. Ei s-au suit în cursa Barcelona – Dusseldorf pentru a ajunge la Viena, via Germania. În Austria, ei ar fi trebuit să vadă amicalul Iran – Chile, care s-a disputat joia trecută. Iar după această partidă, ar fi trebuit să-şi încheie misiunea, diseară, la Stockholm, acolo unde Iranul va întâlni Suedia, într-o altă partidă de verificare.
 
Din păcate, Hojatoleslmai şi Javadi n-au mai ajuns la aceste amicale, iar în semn de respect faţă de ei, ziariştii prezenţi la meciul Iran – Chile au pus două buchete de flori pe două scaune, la masa presei, iar spectatorii şi jucătorii au ţinut un moment de reculegere în amintirea celor doi jurnalişti.
 
Acum, CNN a realizat un reportaj emoţionant cu familia lui Hojatoleslmai, care s-a deplasat în Franţa pentru a vedea locul în care Milad şi-a găsit sfârşitul.
 
„Messi era idolul lui“
 
Mahshid, sora jurnalistului agenţiei Tasnim, a povestit că fratele ei vorbise, în trecut, despre cei care îşi pierd vieţile, atunci când cade un avion.
 
„I-a spus, cândva, unui prieten că, dacă cineva îşi va pierde viaţa într-un accident aviatic, nu s-ar chinui foarte mult, fiindcă totul ar dura un minut. Plus că totul s-ar petrece în aer, acolo unde va rămâne şi sufletul omului. Dar el s-a chinut opt minute...“, a spus Mahshid cu lacrimi în ochi. 
 
Înregistrarea audio recuperată de la cutia neagră a avionului a relevat că, terorizaţi, pasagerii au urlat opt minute, înainte ca aeronava Germanwings să se lovească de munte.
 
Dawoud, unchiul lui Milad, l-a descris pe jurnalistul decedat: „Era un ziarist fantastic şi unul dintre cei mai buni din Iran, fiindcă îşi făcea cu pasiune munca“.
 
„Eroul lui? Messi! Fără nicio îndoială, Messi“, a completat sora lui Hojatoleslami.
 
Fac un drum până la locul accidentului
 
Primarul satului unde a căzut avionul, Francois Balique, a trimis utilaje, astfel încât să se facă un drum de patru kilometri până la locul accidentului la care, în acest moment, se poate ajunge doar cu elicopterul. 
 
„Am simţit că familiile victimelor îşi doresc asta şi vor să se apropie cât se poate de mult de locul accidentului, de parcă fiecare metru contează pentru ei“, a spus Balique.
 
Până când drumul va fi gata, familiile victimelor i-au cerut primarului să descrie cum arată zona în care aeronava Germanwings s-a izbit de munte. „Era ca un colţ de rai înainte, însă acum situaţia s-a schimbat“, a completat Balique.
 
Ultimul cuvânt l-a avut Mahshid Hojatoleslami: „Poate că fratele meu şi-a găsit sfârşitul într-un peisaj de vis, dar noi nu reuşim să ne calmăm nici măcar cu gândul că, de acum, el e regele Alpilor“.
 
VEZI REPORTAJUL REALIZAT DE CNN

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările