VIDEO Prinţul consort al Marii Britanii Philip s-a retras din viaţa publică

VIDEO Prinţul consort al Marii Britanii Philip s-a retras din viaţa publică

FOTO Captură YouTube

Ajuns la 96 de ani, prinţul consort Philip al Marii Britanii a participat miercuri la ultimul său angajament public, oficiind parada Marinei Regale de la Palatul Buckingam, transmite BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta şi-a anunţat retragerea în luna mai, după decenii în care a stat în spatele reginei Elizabeth a II-a şi a participat la mii de evenimente pentru propriile sale organizaţii caritabile din Regatul Unit.

Soţul reginei a onorat 22.219 de angajamente publice individuale în perioada 1952-2017. De asemenea, el a efectuat 637 de vizite oficiale în străinătate, a susţinut 5.496 de discursuri, potrivit unor statistici furnizate de Palatul Buckingham.

Miercuri, acesta s-a întâlnit cu soldaţii care au parcurs 2.677 de kilometri în numele carităţii şi a participat din poziţia de Căpitan General al Marinei Regale la parada care marchează încheierea 1664 Global Challenge.

Deşi acesta este ultimul angajament public din calendarul său, ducele de Edinburgh poate alege să participe la evenimente viitoare în compania reginei Elizabeth a II-a.

Prinţul Philip, la ultimul angajament public

The Telegraph a publicat din greşeală necrologul prinţului Philip

Miercuri, dite-ul The Telegraph a publicat din greşeală necrologul prinţului Philip, pe care l-a înlocuit ulterior cu un articol despre participarea ducelui de Edinburgh la ultimul său angajament public individual.

The Telegraph a retras articolul cu titlul provizoriu: „Prince Philip, Duke of Edinburgh, dies aged XX“ (Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, a murit la vârsta XX, n. red.), precedat de mesajul scris cu majuscule „Hold hold hold“ (Păstrează păstrează păstrează, n. red.). Textul a fost înlocuit cu un articol intitulat „Prinţul Philip se retrage din activitate: Ducele de Edinburgh se va întâlni cu Royal Marines în cadrul ultimului eveniment public“.


FOTO Captură The Telegraph

Deşi necrologul nu mai este disponibil pe site-ul publicaţiei, în motorul de căutare Google încă mai apare titlul acestuia.

Greşeala a fost sesizată şi de site-uri precum newstatesman.com.

În luna mai, o altă publicaţie, tabloidul The Sun, a publicat din greşeală un articol despre moartea prinţului Philip. Textul avea titlul „Prince Philip dead at 95, how did the Duke of Edinburgh die, etc etc“ (Prinţul Philip a murit la vârsta de 95 de ani, cum a murit Ducele de Edinburgh, etc. etc., n. red.). Articolul a fost înlocuit ulterior cu un alt text, intitulat „Cine este Prinţul Philip, care a fost gradul militar al ducelui de Edinburgh şi când s-a căsătorit cu regina Elizabeth?“. Necrologul ar fi fost publicat din greşeală de un angajat al publicaţiei care lucra la actualizarea acestuia.

Prinţul Harry, noul comandant al Marinei Regale Britanice

Prinţul Philip a predat ştafeta fiului său şi moştenitorului Coroanei, prinţul Charles, care o reprezintă deja pe regină tot mai frecvent în vizite în străinătate, dar şi nepoţilor săi Harry şi William.

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii, şi-a abandonat joi meseria de pilot de elicopter-ambulanţă, pentru a se consacra întru totul rolului său de reprezentant al Monarhiei.

În urma retragerii prinţului Philip, rolul de comandant al Marinei Regale va fi preluat de către prinţul Harry.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: