VIDEO O nouă filmare cu atacul terorist din Londra, din 2017. Românul Florin Morariu, care i-a înfruntat pe terorişti, apare în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut noi imagini cu atacul terorist din Londra, din 2017, în urma căruia opt persoane au fost ucise şi altele rănite. Românul Florin Morariu, care a primit distincţia reginei britanice pentru curaj, ca urmare a faptului că i-a înfruntat pe terorişti, poate fi văzut în filmare, dând dovadă de prezenţă de spirit şi mult curaj.

În timpul nopţii de 3 spre 4 iunie 2017, trei atacatori jihadişti, Khuram Butt (27 ani), Rachid Redouane (30 de ani) şi Youssef Zaghba (22 de ani), au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Brige şi, ulterior, au începtu să atace trecătorii cu mai multe cuţite, în zona Borough Market. 

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe jihadişti la aproximativ opt minute după declanşarea carnagiului, după ce au tras peste 60 de gloanţe în direcţia acestora. În urma unei anchete, s-a determinat că atacatorii „au ignorat avertizările clare“ ale poliţiei şi uciderea lor s-a încadrat în limitele legii, după cum menţionează BBC.

Tânărul ieşean Florin Morariu a filmat momentele de groază din timpul măcelului lăsat în urmă de cei trei terorişti, l-a lovit cu o ladă de pâine pe unul dintre atacatori şi a cerut la un moment dat un făcăleţ de la un coleg. Mai mult, alături de colegii săi de la brutăria în care lucra a oferit adăpost pentru zeci de persoane care fugeau din calea atacatorilor. În noua filmare apare Morariu (minutul 02:35), cu lăzile de pâine în mână, alături de un coleg, amândoi dând dovadă de un curaj incredibil, înfruntându-i pe atacatori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite