VIDEO Merkel, criză de tremor la ceremonia de primire a preşedintelui ucrainean. Reacţia cancelarului german

VIDEO Merkel, criză de tremor la ceremonia de primire a preşedintelui ucrainean. Reacţia cancelarului german

Angela Merkel primindu-l la Berlin pe Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Cancelarul german Angela Merkel a tremurat timp de mai multe minute în cursul unei ceremonii oficiale, marţi, la Berlin, prilejuită de vizita noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu braţele uşor întinse în faţă, Merkel a încercat să atenueze frisoanele care au cuprins-o în timpul intonării imnurilor Germaniei şi Ucrainei.

La o oră de la acest moment, petrecut la 30 de grade Celsius, ea a dat asigurări, cu zâmbetul pe buze, că se simte bine şi a pus incidentul pe seama deshidratării: „Am băut cel puţin trei pahare de apă, care mi-au lipsit şi acum mă simt foarte bine“.

Preşedintele ucrainean a glumit la rândul său, afirmând că Merkel era în siguranţă alături de el.

Cancelar al Germaniei din 2005, Merkel va împlini 65 de ani luna viitoare. Ea se va retrage din politică la finalul actualului mandat, care expiră în 2021.

 

Sosit marţi la Berlin, Volodimir Zelenski a pledat pentru aderarea Ucrainei la UE şi NATO.

„Ucraina face deja parte din familia europeană. Ucraina şi-ar dori integrarea europeană, aceasta fiind cea mai mare dorinţă a poporului nostru“, a declarat Zelenski într-un interviu apărut marţi în ziarul german Bild.

„Dar realizăm că trebuie să obţinem rezultate convingătoare pentru a ne alătura spaţiului european pe plan economic, juridic, vamal şi digital“, a adăugat el.

Zelenski efectuează prima sa vizită oficială la Belrin în calitate de preşedinte al Ucrainei.

Potrivit portalului ucrainean LB, în interviul pentru Bild, preşedintele ucrainean a declarat că în cazul unei eventuale întâlniri cu şeful statului rus, Vladimir Putin, va aborda în primul rând problema Donbasului şi a Crimeei, peninsula anexată de Moscova în martie 2014.

„Voi începe cu faptul că Donbasul şi Crimeea sunt parte a Ucrainei“, a subliniat Zelenski, potrivit paginei electronice a agenţiei de presă Agerpres.

Volodimir Zelenski a abordat situaţia din Donbas şi la Paris, unde s-a întâlnit luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron. Alături de Ucraina şi Rusia, Franţa şi Germania fac parte din formatul de negocieri „Normandia“ pentru soluţionarea conflictului militar din Donbas.

Pe de altă parte, Rusia consideră problema Crimeei închisă şi susţine că nu are niciun rol în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: