VIDEO MAE, avertizări de noi furtuni în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajă din Halkidiki, devastată, sătămâna trecută de furtună
Plajă din Halkidiki, devastată, sătămâna trecută de furtună

Ministerul omân de Externe a emis o informare pentru cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă, atenţionând că, potrivit Serviciului local de Meteorologie, mai multe zone din Grecia vor fi afectate astăzi de fenomene meteo severe.

Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru mai multe zone din Republica Elenă, avertizarea fiind valabilă marţi, 16 iulie 2019, informează MAE. Fenomenele meteo se vor manifesta prin ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale.

Zonele afectate sunt:Insulele Ionice;Epir;Vestul Macedoniei;Macedonia Centrală; Estul şi Vestul Greciei Centrale;Peloponez;Insulele Sporade;Peninsula Attica;Thesalia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă"(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Duminică, autorităţile au evacuat zeci de cetăţeni din casele inundate din vestul Greciei la câteva zile după ce şapte persoane, printre care şi doi români, au murit în urma unei furtuni violente produse în nordul ţării, potrivit Reuters.

Astfel de furtuni severe sunt neobişnuite în Grecia, unde verile sunt de obicei fierbinţi şi uscate. Inundaţiile care au urmat furtunilor puternice din ultimele zile au avariat drumurile în apropierea oraşelor Nafpaktos şi Patra, ducând la închiderea unei rute importante de transport pentru câteva ore.

Nu au fost raportate victime sau persoane dispărute. „Numeroase case şi magazine au fost inundate în apropierea oraşului Nafpaktos … ”, a declarat un oficial din cadrul serviciului de pompieri pentru Reuters.

Şapte persoane, inclusiv şase turişti, printre care şi doi români, au fost ucişi şi peste 100 de persoane au fost rănite joia trecută, când o furtună venită peste noapte a lovit nordul Greciei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite