VIDEO Lovitură dură pentru un mafiot sicilian: Poliţia Italiană a confiscat bunuri în valoare de 150 de milioane de euro

VIDEO Lovitură dură pentru un mafiot sicilian: Poliţia Italiană a confiscat bunuri în valoare de 150 de milioane de euro

FOTO Arhivă

Poliţia Italiană a anunţat vineri confiscarea unor companii şi bunuri imobiliare în valoare de circa 150 de milioane de euro legate de aşa-numitul om de afaceri sicilian Andrea Impastato, considerat un exponent al organizaţiei criminale Cosa Nostra şi un aliat în trecut al liderului mafiot Bernardo Provenzano.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura din Palermo a dispus confiscarea acestor active în urma unei investigaţii care a permis reconstituirea patrimoniului de care dispunea Impastato şi pe care acesta şi-l construise prin activităţi ilegale ale Cosa Nostra, scrie agenţia de presă EFE, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Andrea Impastato, în vârstă de 72 de ani, îşi construise un adevărat „imperiu economic” format din numeroase companii din sectoarele construcţiilor, transportului şi turismului şi care era condus printr-o reţea de interpuşi şi oameni de încredere, potrivit unui comunicat al Poliţiei Italiene. Printre aceste active figurează şi un complex turistic în San Vito Lo Capo.

Aşa-numitul om de afaceri face parte dintr-o cunoscută dinastie de mafioţi sicilieni. El este fiul lui Giacomo Impastato, lider al clanului Cinisi. Fratele său a fost asasinat cu focuri de armă într-o încăierare la Palermo în 1981, în perioada „Anilor de plumb”.

Potrivit anchetatorilor, Andrea Impastato a menţinut legături cu reprezentanţi importanţi ai Cosa Nostra, inclusiv cu sângerosul „şef al şefilor” Bernardo Provenzano, decedat în 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: