VIDEO Un jurnalist „Le Monde“ a filmat scene terifiante la Bataclan şi a fost rănit: „Ăsta e momentul în care am fost împuşcat. Am simţit ca şi când o petardă mi-ar fi explodat în umăr“

VIDEO Un jurnalist „Le Monde“ a filmat scene terifiante la Bataclan şi a fost rănit: „Ăsta e momentul în care am fost împuşcat. Am simţit ca şi când o petardă mi-ar fi explodat în umăr“

Oamenii au încercat să se salveze ieşind pe ferestrele clădirii Bataclan. FOTO: Le Monde

Jurnalistul Daniel Psenny, de la „Le Monde“, a filmat cu telefonul mobil scene cutremurătoare la atacul terorist de la sala de concerte Bataclan. După ce a lăsat telefonul şi a început să ajute răniţii, Psenny a fost şi el împuşcat. Este rănit la umărul stâng şi se află internat la spitalul Georges-Pompidou.

Ştiri pe aceeaşi temă

Psenny a filmat imaginile de mai jos vineri seară cu puţin înainte de ora 22.00. Jurnalistul locuieşte în spatele sălii de spectacole Bataclan. El a povestit pentru „Le Monde“ cum s-au derulat primele minute de după deschiderea focului.

Sunt scene care amintesc de groaza oamenilor prinşi în turnurile gemene de la New York, la 11 septembrie 2001.

„Încercam să lucrez ceva acasă. Televizorul era pornit, era un film poliţist cu Jean-Hugues Anglade. Am auzit nişte sunete care păreau a fi petarde şi, la început, am fost convins că e un sunet din film. Dar a fost atât de tare încât m-am dus la fereastră. Stau la etajul doi şi fereastra mea are vedere spre ieşirea de urgenţă de la Bataclan.

Toată lumea fugea în toate direcţiile. Am văzut oameni pe trotuar şi sânge... Am înţeles că e ceva grav. Întrebam trecătorii ce s-a întâmplat. Toată lumea fugea spre Rue Amelot sau spre bulevardul Voiltaire.

O femeie era agăţată de o fereastră, la etajul doi al clădirii Bataclan. M-am gândit la imaginile de 11 septembrie.

Apoi am fugit jos să deschid uşa apartamentului meu pentru ca oamenii să se poată adăposti la mine. Era un om pe trotuar. Mai era un om care a fost împuşcat în timp ce încerca să se adăpostească în lobby.

Ăsta e momentul în care am fost împuşcat. Nu-mi amintesc multe după aceea. Am un gol de memorie. Dar îmi amintesc că mă simţeam ca şi când o petardă mi-ar fi explodat în umărul stâng şi urinam sânge. Cred că cel care a tras era la fereastra de la Bataclan. Am urcat la nişte vecini de la etajul patru.

Omul pe care l-am tras înăuntru era împuşcat în picior. Era un american. A vomitat, era rece şi ne gândeam că o să moară. Am sunat la ambulanţă dar nu puteam pleca. Am sunat un prieten doctor care mi-a explicat cum să fac o compresă din cămaşă. Am fost blocaţi în apartament până la raidul poliţiei“.

 


Images de la fusillade au Bataclan de lemondefr

 

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările