VIDEO Jihad pe Mediterană. În drum cu vaporul spre Italia, imigranţii musulmani i-au aruncat în mare pe cei creştini

VIDEO Jihad pe Mediterană. În drum cu vaporul spre Italia, imigranţii musulmani i-au aruncat în mare pe cei creştini

Valuri de imigranţi ajung în Italia

Poliţia italiană a arestat 15 musulmani, suspectaţi că au aruncat peste bord în Marea Mediterană 12 creştini. Atât bănuiţii, cât şi victimele erau imigranţi care se îndreptau spre Italia. Restul creştinilor au format un lanţ uman pentru a nu avea un destin similar. Potrivit autorităţilor italiene, la bordul navei se aflau 105 oameni.

 
15 imigranţi musulmani au fost arestaţi la Palermo, în Sicilia, sub acuzaţia că au omorât 12 creştini, aruncându-i în Marea Mediterană. Potrivit martorilor, alţi imigranţi aflaţi pe nava Ellensborg, incidentul a avut loc după o ceartă iscată din motive religioase. 
 
Imigranţii  care au fost aruncaţi peste bord erau creştini din Ghana şi Nigeria. Presupuşii autori ai crimelor sunt din Senegal, Mali, Coasta de Fildeş şi Guineea. Cearta a fost iscată de părerile religioase contradictorii. Musulmanii i-ar fi ameninţat tot drumul pe creştini, pentru ca apoi disputele să culmineze cu aruncarea creştinilor în mare.
 
Cei 15 musulmani au fost denunţaţi de alţi pasageri la sosirea pe teritoriul Italiei şi au fost arestaţi sub acuzaţia de “crime multiple, în formă agravată, motivate de ură religioasă”.
 
Italia se confruntă cu o adevărată criză din cauza imigranţilor clandestini şi a cerut sprijinul Uniunii Europene pentru a soluţiona problema. 400 de imigranţi s-au înecat, la începutul acestei săptămâni, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat, în drum spre Italia.
 
În ultimele 24 de ore au fost salvaţi alti 1.500 de oameni care veneau pe mare dinspre Libia
 
Paza de Coastă italiană a salvat 10.000 de imigranţi în ultima săptămână, 1.500 numai în ultimele 24 de ore. Un alt naufragiu cu 41 victime ar fi avut loc în Canalul Siciliei, zilele trecute. Despre acest naufragiu au povestit cei 4 supravieţuitori cum au ajuns în portul sicilian Trapani. 
 
În prezent, în Italia se afla peste 80.000 de astfel de refugiaţi, care şi-au riscat viaţa pe mare pentru a fugi din zonele de conflict din Orientul Mijlociu, în special de pe teritoriul Libiei. 
 
Şeful diplomatiei italiene, Paolo Gentilloni a solicitat Uniunii Europene o susţinere financiara consistentă pentru operatiunile de salvare a imigrantilor in Marea Mediterana şi un răspuns clar asupra locurilor unde aceştia, odată salvaţi, ar putea să fie adăpostiţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările