VIDEO Indignare în Grecia după ce mai mulţi turişti au fost filmaţi omorând cu pietre un peşte-spadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turişti atacând un peşte-spadă în Grecia, foto Twitter GrecoNews
Turişti atacând un peşte-spadă în Grecia, foto Twitter GrecoNews

Zeci de mii de cetăţeni greci au semnat o petiţie pentru pedepsirea turiştilor filmaţi în timp ce aruncă cu pietre într-un peşte-spadă - acesta a fost, apoi, găsit mort,  scrie The Independent.

Filmarea cu atacul turiştilor, care a avut loc la începutul acestei luni pe o plajă din oraşul Chalkida, a ajuns virală pe reţelele de socializare în Grecia. În videoclip, pot fi văzuţi mai mulţi turiştii adunaţi la malul mării în timp ce un peşte-spadă înoată speriat în apă. Mai mulţi tineri încearcă să prindă peştele care se zbate frenetic, iar unii turişti de pe mal aruncă cu pietre şi tot felul de alte obiecte în direcţia acestuia. 

Reacţiile de pe reţelele de socializare din Grecia sunt de indignare şi furie faţă de comportamentul turiştilor. Găsit de autorităţile locale după interacţiunea nefericită cu turiştii, peştele nu a fost deocamdată autopsiat pentru a se stabili cauza exactă a morţii. 

Lipsa unui verdict asupra cauzei morţii nu a împiedicat judecata oamenilor, toată lumea considerându-i pe turiştii din videoclip răspunzători de moartea peştelui. Rezultatul este o petiţie, semnată deja de 27.000 de persoane, prin care se cere amendarea turiştilor şi sancţionarea celor care lucrează în cadrul administraţiei portului pentru că nu au intervenit. Petiţia va fi trimisă poliţiei  din Grecia şi autorităţilor de protecţie a animalelor.

”Este timpul să oprim oribilele abuzuri ale animalelor din ţara noastră”, se declară în petiţie. ”Cerem o amendă pentru toţi cei implicaţi, precum şi pentru administratorii portului, care se pare că erau acolo şi nu au intervenit. Ştim, desigur, că peştele-spadă nu este o specie protejată, dar vocea noastră trebuie să fie auzită pentru ca acest comportament de gloată faţă de orice creatura vulnerabilă să poată fi, în final, oprit”.

Unele declaraţii, postate pe reţele de socializare, vorbesc despre frica turiştilor, aceştia crezând iniţial că se confruntă cu apariţia unui rechin. Într-o declaraţie publicată de presa grecească, citată de The Independent, un ofiţer al administraţiei portului din Chalkida a spus că membrii administraţiei aflaţi la faţa locului nu au realizat că animalul era dezorientat şi că venise doar accidental atât de aproape de turişti. 

”La scurt timp după incidentul cu turiştii, un salvamar l-a găsit mort”, a declarat acesta.

Corpul peştelui a fost dus la o morgă, unde va fi examinat de medicii veterinari pentru a determina cauza morţii. Unele declaraţii, care nu au putut fi confirmate de către autorităţile locale, spun că filmarea incidentului a fost trimisă procurorului responsabil din zonă, iar acesta va decide dacă a avut loc vreo infracţiune.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite