VIDEO-FOTO Vulcanul Etna a erupt din nou

VIDEO-FOTO Vulcanul Etna a erupt din nou

Vulcanul Etna a erupt

Cel mai înalt vulcan activ din Europa, Etna, a început să erupă de miercuri, vulcanologii italieni monitorizând îndeaproape activitatea sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Click aici pentru FOTOGALERIE

Potrivit CNN, Etna nu reprezintă deocamdată o ameninţare, deşi pe versantul estic al muntelui s-au produs scurgeri de lavă. Cu toate acestea, cenuşa aruncată în aer a determinat închiderea temporară a două aeroporturi din Catania, în noaptea de miercuri spre joi, ele fiind ulterior redeschise.Bile de foc au fost aruncate la sute de metri înălţime, ele fiind vizibile din oraşele din apropierea vulcanului situat în Sicilia.

În funcţie de efectele ultimei erupţii, Etna îşi modifică altitudinea, în prezent măsurând 3.329 m. În urmă cu un secol avea 3.350 m.

Foto: Daily Mail

Deşi activitatea sa este aproape constantă, Etna nu este considerat un vulcan periculos. Drept dovadă, poalele vulcanului sunt dens populate. În plus, cenuşa vulcanică a transformat solul în unul dintre cele mai fertile din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările