VIDEO Documentar despre românii care luptă pe frontul din Ucraina, marţi seară pe adevarul.ro şi Prima TV

Documentar despre românii care luptă pe frontul din Ucraina, marţi seară pe adevarul.ro şi Prima TV 

Emisiunea „Adevărul despre România“, realizată de reporterii ziarului „Adevărul“, va prezenta marţi, de la ora 20.30, un documentar în premieră despre traumele românilor care luptă în estul Ucrainei. Filmul va putea fi văzut atât pe postul Prima TV, cât şi pe adevarul.ro

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE.

Reporterii „Adevărul despre România“ au mers în Ucraina, în oraşul Cernăuţi şi în regiunea Donbas, pentru a vedea cum trăiesc românii într-o ţară aflată în război.

Filmul documentar prezintă povestea unuia dintre soldaţii români morţi pe front şi mărturiile celor care încă se luptă cu separatiştii pro-ruşi. Tot din acest material vom afla cum supravieţuieşte comunitatea românească din Ucraina, în codiţiile în care guvernul de la Kiev a dus până acum o politică neprietenoasă faţă de minorităţi.

Peste 500.000 de români trăiesc în Ucraina, aceasta fiind cea mai mare comunitate istorică românească din afara graniţelor.

Ziarul „Adevărul“ şi site-ul adevarul.ro vor găzdui pe parcursul acestei săptămâni ample materiale despre calvarul românilor din Bucovina de Nord. Mâine, la „Adevărul live“, cu începere de la ora 12.00, reporterii Alex Varninschi şi Mircea Barbu vor vorbi despre experienţele lor din Ucraina.

Puteţi afla mai multe detalii despre acest documentar şi despre emisiune accesând pagina de Facebook „Adevărul despre România“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările