VIDEO Un copil întins pe jos, într-un spital, imaginea care domină campania electorală din Marea Britanie

VIDEO Un copil întins pe jos, într-un spital, imaginea care domină campania electorală din Marea Britanie

Imaginea unui baiat intins pe podeaua unui spital a starnit controverse electorale in UK FOTO BBC

Un băiat de 4 ani îmbrăcat într-o bluză cu Spider-Man, care era întins pe jos, într-un spital, a ajuns, luni, în centrul campaniei electorale din Marea Britanie, opoziţia prezentând experienţa sa ca pe un simptom al sistemului deficitar de sănătate al ţării şi numindu-l pe premierul Boris Johnson „fără suflet” pentru că a evitat să privească fotografia.

Povestea lui Jack, în vârsta de 4 ani, a ajuns pe prima pagină a publicaţiei de stânga Daily Mirror, a umbrit campania pentru alegerile generale anticipate de joi, în timp ce Johnson şi conservatorii săi au vânat voturi în fiefurile tradiţionale ale Partidului Laburist.
 
Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, între timp, a mers în sud-vestul şi centrul Anfliei, unde partidul său de stânga încearcă să obţină circumscripţii importante.
 
În aceste alegeri, toate cele 650 de locuri din Camera Comunelor sunt în joc şi este de aşteptat ca scrutinul să spargă impasul politic în ceea ce priveşte Brexitul şi să detemine viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană.
 
Mama lui Jack, Sarah Williment, a declarat pentru Mirror că l-a acoperit pe copil cu haine pentru a-l încălzi, în timp ce aştepta să fie examinat la o clinică din Leeds, marţea trecută. Adus de urgenţă la spital cu bănuiala că are pneumonie, Jack a fost în cele din urmă diagnosticat cu răceala şi amigdalită şi a fost trimis acasă.
 
Williment a declarat pentru ziar că de obicei îi votează pe conservatori, dat de data aceasta va vota pentru laburişti.

Atât laburiştii, cât şi conservatorii promit să bage mulţi bani în Serviciul Naţional de Sănătate al Marii Britanii, după ani de zile de creşteri nesemnificative acordate de guvernele conservatoare. Corbyn îl acuză pe Johnson că vrea să „scoată la vânzare” preţiosul serviciu de sănătate britanic în negocierile comerciale post-Brexit cu SUA – lucru pe care Johnson îl neagă vehement.
 
 
Însă reacţia stângace a lui Johnson cu referire la poză este cea care a viralizat povestea copilului. Un video cu prim-ministrul refuzând să se uite la poza cu Jack a fost văzut de peste un milion de ori până la sfârşitul zilei de luni.
 
În clipul interviului, reporterul ITV Joe Pike i-a spus lui Johnson: „Refuzaţi să vă uitaţi la poză. Mi-aţi luat telefonul şi l-aţi băgat în buzunarul dvs, domnule prim-ministru”.
 
Johnson a scos apoi telefonul din buzunarul său, s-a uitat la poză şi a spus: „Este o fotografie groaznică, groaznică. Şi evident îmi cer scuze de la familiile şi de la toţi cei care au experienţe groaznice în NHS”.
 
El a înapoiat telefonul jurnalistului şi şi-a prezentat scuze pentru faptul că l-a luat.
 
Un purtător de cuvânt al Partidului Laburist, Jonathan Ashworth, a dat vina pe Conservatori pentru situaţie, spunând că aceştia au tăiat fondurile. Referindu-se la faptul că Johnson a refuzat în primă instanţă să privească poza, acesta a precizat că „este clar că premierului nu-i pasă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: