VIDEO Confruntări violente între elevi şi forţele de ordine la nord de Paris: Maşini de poliţie vandalizate şi coşuri de gunoi incendiate

VIDEO Confruntări violente între elevi şi forţele de ordine la nord de Paris: Maşini de poliţie vandalizate şi coşuri de gunoi incendiate

Elevii francezi cer închiderea şcolilor Captură YouTube

La Compiègne, în apropiere de Paris, circa o sută de liceeni s-au bătut cu forţele de ordine şi au vandalizat maşini ale poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul Compiègne, situat la circa 80 de kilometri nord de capitala Franţei, a fost scena unor violenţe luni dimineaţa. Circa o sută de liceeni s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, au vandalizat maşini ale poliţiei şi au incendiat coşuri de gunoi. Motivul: menţinerea şcolilor deschise în pofida izolării instituite la nivel naţional, relatează „Le Figaro”.

Un pompier a suferit răni uşoare la antebraţ în urma acestor violenţe.

Elevii din Franţa au început protestele săptămâna trecută, cerând închiderea şcolilor în cadrul măsurilor de carantină impuse la nivel naţional.

Săptămâna trecută, forţele de ordine au fost nevoite să recurgă la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe elevii care blocaseră accesul într-un liceu din Paris.

Profesorii francezi intenţionează să organizeze marţi proteste la nivel naţional.

Franţa este a cincea cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, înregistrând până acum aproape 1,8 milioane de contaminări, dintre care peste 40.000 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările