VIDEO Concert al Operei din Paris pe treptele Palatului Garnier, în semn de protest faţă de reforma pensiilor

VIDEO Concert al Operei din Paris pe treptele Palatului Garnier, în semn de protest faţă de reforma pensiilor

FOTO EPA-EFE

Orchestra Operei din Paris, aflată în grevă de o lună şi jumătate, a susţinut sâmbătă un concert pe treptele Palatului Garnier, în semn de protest faţă de reforma pensiilor, relatează AFP.

În faţa a numeroşi parizieni şi turişti, dar şi a angajaţilor în grevă, orchestra şi corul Operei din Paris au interpretat extrase din “Les Troyens”, opera lui Berlioz, “Trubadurul” lui Verdi, “Carmen” de Bizet şi au încheiat cu Marseilleza, în aplauzele mulţumii, care a scandat “Trăiască greva!” şi a aruncat cu confetti.

 

 

Jose Sciutto, unul dintre angajaţii atelierului de decoruri al operei, a spus că protestul a avut ca scop solicitarea :retragerii reformei pensiilor”. “Cu acţiuni de acest fel, deschise publicului, ne gândim să ne facem auzită vocea”, a afirmat el.
 
Reprezentanţii diverselor departamente ale Operei au defilat în jurul orchestrei, cu bannere cu mesajele “Cultura în pericol” şi “Comedia franceză în grevă”.
 
Într-o lună şi jumătate de grevă, au fost anulate de Opera din Paris 67 de spectacole.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: