VIDEO Cinci tablouri de jumătate de miliard de euro, furate din Muzeul de Artă Modernă din Paris

Cinci tablouri evaluate la aproximativ jumătate de miliard de euro şi care includ opere ale lui Picasso şi Matisse au fost furate de la Muzeul de Artă Modernă din Paris, au anunţat autorităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prejudiciul a fost de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit anchetatorilor francezi, citaţi de AFP. Furtul a fost constatat joi dimineaţă, cu puţin timp înainte de deschiderea acestui muzeu, situat în arondismentul 16 din Paris, de-a lungul Sienei.

Potrivit anchetatorilor, au fost furate cinci pânze - de Pablo Picasso, Henri Matisse, Georges Braque, Fernand Léger, respectiv Amedeo Modigliani.

Poliţia nu ştie deocamdată cum s-a desfăşurat furtul, dar presupune că a fost făcut de o singură persoană. Până acum au strâns mai multe indicii: un lacăt spart pe o poarta; o fereastră demontată, o captură a unui intrus mascat prinsă de o cameră de supraveghere; şi cinci rame de tablou situate pe un perete exterior al muzeului.

Muzeul este echipat cu sisteme de alarmă şi camere de supraveghere -  echipament care a fost schimbat acum cinci ani făcând parte dintr-un plan de renovare de 15 milioane de euro.

Poliţia nu a exclus posibilitatea ca hoţul să fi avut complici în interiorul muzeului. "Se pare că ştia foarte bine ceea ce căuta şi valoarea fiecărui tablou", au spus autorităţile. "Erau două tablouri ale lui Modigliani unul lângă altul iar el sau ei l-au luat pe cel mai valoros".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările