VIDEO Campanie neobişnuită în Franţa: fermierii sunt invitaţi să-şi îngroape lenjeria intimă în propriile terenuri. Autorităţile explică motivul

VIDEO Campanie neobişnuită în Franţa: fermierii sunt invitaţi să-şi îngroape lenjeria intimă în propriile terenuri. Autorităţile explică motivul

Imagine din campania lansată în Franţa pentru testarea calităţii solului cu ajutorul lenjeriei intime Captură YouTube/ Groupe FDSEA 51

Agricultorii din Marne, un departament din nordul Franţei, sunt îndemnaţi să-şi îngroape lenjeria intimă în propriile terenuri şi să o scoată peste două luni şi jumătate. Provocarea a apărut în Canada şi pare să aibă o explicaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

O idee lansată în Canada a trecut Atlanticul şi captează interes în Franţa. Camera de Agricultură din Marne o promovează deja cu mesajul „Îngroapă-ţi slipul şi testează-ţi solul“.

Mai exact, agricultorii sunt invitaţi să-şi îngroape lenjeria intimă, obligatoriu din bumbac, în perioada 27 mai - 2 iunie şi să o scoată apoi între 12 şi 18 august. Scopul este de a testa calitatea solului. Cu cât lenjeria intimă este mai deteriorată, cu atât mai bun este terenul, potrivit iniţiatorilor campaniei.

Ideea a apărut în 2017 în Canada, în scopul de a sensibiliza populaţia în legătură cu felul în care pesticidele contribuie la degradarea solului, scrie The Local.

Participant la campania din Canada FOTO Twitter @Lifeandfarms

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: