VIDEO Britanicii au dat năvală la cumpărături a doua zi de Crăcin, de „Boxing Day“ sau „Ziua Puşculiţei“

VIDEO Britanicii au dat năvală la cumpărături a doua zi de Crăcin, de „Boxing Day“ sau „Ziua Puşculiţei“

Britanicii au dat năvală în magazide dis de dimineaţă a doua yi de Crăciun FOTO Daily Mail

Milioane de britanici au dat năvală în magazine în a doua zi de Crăciun, pentru a beneficia de mari reduceri de preţuri, cu ocazia sărbătorii cunoscute sub numele de „Boxing Day“ (Ziua Puşculiţei).

Ştiri pe aceeaşi temă

"Boxing Day" se sărbătoreşte în general pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, şi este celebrată în Marea Britanie, Australia, Canada şi Noua Zeelandă.
 
În acest an, în Marea Britanie un număr record de magazine au redus preţurile cu până la 80%, într-un efort de a atrage vânătorii de chilipiruri. 
 
Experţii în vânzare cu amănuntul susţin că sunt cele mai mare reduceri  din 2008. Milioane de britanici au plecat în căutare de chilipiruri prin magazine precum Casa de Fraser, Marks & Spencer şi John Lewis. Şi magazinele de lux din Londra  Selfridges şi Harrods întins covorul roşu şi oferte tentante pentru clienţi.
 
 Magazinele Argos, John Lewis şi Marks & Spencer au dat startul vânzărilor online încă din Ajunul Crăciunului. Mai nou, multe persoane prefera să realizeze cumpărăturile de Boxing Day pe internet decât în magazinele clasice.  Comercianţii se aşteaptă la vânzările de aproape 3 miliarde de lire sterline. 

 
„Ziua Puşculiţei“, ce-a fost şi ce-a ajuns
 
Boxing Day sau „Ziua Puşculiţei“e sărbătoreşte în Marea Britanie şi în majoritatea statelor membre ale Commonwealth la 26 decembrie, în cea de-a doua zi de Crăciun. Deşi este cunoscută ca sărbătoarea Sfântului Ştefan în tradiţia creştină, a fost denumită astfel pentru că, în această zi, comercianţii primesc o Cutie de Crăciun, cu bani în interior, în semn de apreciere pentru munca depusă în timpul anului.
 
Legenda spune că servitorii lucrau şi de Crăciun, primind permisiunea să plece acasă doar pe 26 decembrie. Astfel, în această zi, nobilii le-au permis servitorilor lor să plece acasă şi le-au oferit câte o cutie cu daruri şi bani, drept recunoştinţă pentru eforturile depuse. 
 
Este o zi în care oamenii oferă cadouri celor dragi, iau masa cu prietenii sau rudele, participă la întreceri şi spectacole, partide de vânătoare şi de pescuit. De pe nici o masă nu lipsesc şunca sau carnea de miel prăjită. 
 
Boxing Day este o sărbătoare publică, în care nu se lucrează, şi oamenii ies la cumpărături, profitând de reducerea preţurilor. Organizaţiile de caritate organizează colecte publice, bunurile adunate în timpul postului Crăciunului fiind distribuite săracilor. 
 
Numele sărbătorii îşi are originile în timpurile reginei Victoria, când bisericile deschideau, a doua zi după Crăciun, Cutia Milei.  În aceasta, oamenii puneau un bănuţ pentru cei mai puţin favorizaţi de soartă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările