VIDEO Un avion al armatei Ucrainei s-a prăbuşit în regiunea Harkov. Cel puţin 25 de oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion militar s-a prăbuşit azi-noapte în regiunea Harkov, estul Ucrainei, în apropiere de oraşul Ciuguiv, incidentul soldându-se cu cel puţin 25 de decese.

În avionul de transport de tip Antonov An-26 se aflau studenţi ai Universităţii de Aviaţie din Harkov a Forţelor Armate Ucrainene. În total, 27 de persoane se aflau la bord, dintre care 21 erau cadeţi militari, conform Ministerului de Interne, iar două persoane au fost salvate, aflându-se însă la spital, într-o stare critică.

Rapoartele iniţiale anunţaseră prezenţa a 28 de persoane la bord, însă autorităţile ucrainene au confirmat că unul dintre cadeţi nu s-a îmbarcat.

Avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 21:00, fiind cuprins de flăcări. La ora 22:00, incendiul a fost stins. ”Conform informaţiilor preliminare, pilotul a raportat o problemă la unul dintre motoare” a spus Oleksiy Kucher, guvernator al regiunii Harkov Oblast. Conform acestuia, cei doi supravieţuitori au sărit din avion în timp ce acesta se prăbuşea.

Preşedintele Volodymyr Zelensky este aşteptat să ajungă la locul dezastrului astăzi, publicând la scurt timp după eveniment un mesaj pe Facebook: ”O tragedie oribilă. Pornim imediat o investigaţie pentru a afla ce a cauzat asta”.

Antonov An-26 este un avion de transport militar construit la sfârşitul anilor ‘60 în Kiev. A intrat în serviciul Forţelor Aeriene Sovietice în 1973, peste 1400 de astfel de modele fiind produse. În ciuda vârstei sale înaintate, este în continuare folosit de multe armate din întreaga lume, notează KyivPost.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite