VIDEO Un avion a aterizat, în premieră, în mod autonom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion de mici dimensiuni aterizând în mod autonom Captură YouTube
Un avion de mici dimensiuni aterizând în mod autonom Captură YouTube

Un grup de cercetători de la Universitatea Tehnologică din München şi-a prezentat cel mai recent succes în domeniul aviatic. Ei au reuşit să dezvolte un sistem care permite aterizarea autonomă a avionului. Reuşita este prezentată într-un fimuleţ publicat luni pe YouTube.

Potrivit imaginilor, un avion de mici dimensiuni reuşeşte să zboare şi să aterizeze fără fără manevre din partea pilotului, ceea ce reprezintă o premieră.

Cercetătorii afirmă că au creat un sistem de aterizare total autonom, care în prezent este în perioada de testare. Avionul se ghidează datorită unei camere cu infraroşu şi ajunge pe pistă cu ajutorul unui sistem automat de pilotare.

În opinia persoanelor implicate în acest proiect, noul sistem este un progres important, care ar putea îmbunătăţi securitatea pentru aterizările clasice.

Constructorii au deja în vedere posibilitatea înlocuirii avioanelor clasice de linie cu aparate de zbor autonome. Acest pas ar putea fi făcut începând cu 2040, scrie Le Progres.

„Automatizarea unor operaţiuni, precum decolarea, navigarea, aterizarea, este avansată deja din punct de vedere tehnic“, spune Stéphane Morelli, un reprezentant al companiei Azur Drones.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite