VIDEO Avioane aflate în misiune pentru NATO au interceptat avioane ruseşti Su-27

0
Publicat:
Ultima actualizare:
F-16 din Forţa Aeriană a Belgiei FOTO EPA-EFE
F-16 din Forţa Aeriană a Belgiei FOTO EPA-EFE

În contextul unui nou episod de tensiuni între Rusia şi NATO legat de Ucraina, avioane de luptă belgiene F-16 au interceptat avioane de vânătoare ruseşti Su-27 în Marea Baltică. Forţa Aeriană a Belgiei a publicat pe contul său de Twitter filmuleţe din timpul acestei operaţiuni.

Avioane ruseşti de vânătoare Su-27 au fost observate zburând deasupra Mării Baltice fără plan de zbor, a anunţat joi Forţa Aeriană a Belgiei.

„Asigurarea protecţiei voaste este misiunea noastră“, notează sursa citată. 

Avioanele F-16 din Forţa Aeriană a Belgiei participă la misiunea NATO vizând patrularea spaţiului aerian al ţărilor baltice.

Conform Sputnik News, un portal proguvernamental rus, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat anterior că avioane de vânătoare din Forţele Aeriene ale Rusiei au decolat de trei ori în cursul acestei săptămâni pentru a împiedica încălcarea spaţiului aerian rus. Aceste activităţi s-ar fi amplificat pe fondul tensiunilor din strâmtoarea Kerci, unde un grup naval ucrainean a fost oprit şi capturat de Garda de Coastă rusă în timp ce se îndrepta spre Mariupol, un oraş-port de la Marea Azov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite