VIDEO Avertismentul naturalistului britanic David Attenborough cu privire la schimbările climatice: „Momentul crizei a venit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naturalistul şi realizatorul de televiziune britanic David Attenborough a avertizat, în cadrul unui interviu acordat BBC, că „momentul crizei a venit”, referindu-se la schimbările climatice.

Potrivit renumitului naturalist, omenirea „a amânat măsurile an după an”. „Chiar în timp ce vorbesc acum, sud-estul Australiei este în flăcări. De ce? Pentru că temperaturile Pământului cresc”, a afirmat el.

Comentariile au fost făcute în timpul unui interviu pentru BBC News, cu ocazia lansării unei serii de materiale pe tema schimbărilor climatice care vor fi difuzate de postul de televiziune britanic pe parcursul acestui an.

Oamenii de ştiinţă susţin că schimbarea climatică este unul dintre motivele din spatele incendiilor devastatoare din Australia: alţi specialişti includ şi managementul pădurilor şi fenomentele naturale ale climei.

Attenborough a declarat pentru sursa citată că este „o absurditate palpabilă” ca unii politicieni şi comentatori să sugereze că incendiile din Australia nu au legătură cu faptul că lumea devine din ce în ce mai fierbinte. „Ştim foarte bine” că activitatea umană este în spatele încălzirii planetei, a spus el.

La ce se referă David Attenborough când spune „momentul crizei”?

Naturalistul subliniază faptul că desi specialiştii în climă ştiu din ce în ce mai clar că este nevoie de un răspuns rapid, ritmul negocierilor internaţionale este extrem de lent.

Cele mai recente discuţii – de la Madrid, de luna trecută – au fost catalogate ca dezamăgitoare de către Secretarul General al ONU şi mai multe guverne naţionale.

Deciziile asupra unor probleme-cheie au fost amânate şi mai multe state, inclusiv Australia şi Brazilia au fost acuzate că încearcă să scape de angajamentele lor.

„Trebuie să înţelegem că acesta nu este un joc. Aici nu este vorba despre a avea o dezbatere drăguţă, argumente şi după aceea ajungerea la un compromis. Aceasta este o problemă urgentă care trebuie rezolvată, mai mult, ştim cum să o facem – ăsta este paradoxul, faptul că refuzăm să facem paşii care ştim că trebuie făcuţi”, a mai adăugat Attenborough.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite