VIDEO Artistul conceptual rus Piotr Pavlenski a incendiat Banca Franţei şi a fost arestat la Paris

VIDEO Artistul conceptual rus Piotr Pavlenski a incendiat Banca Franţei şi a fost arestat la Paris

Artistul rus Piotr Pavlenski în faţa Băncii Frantei FOTO Captură de ecran Twitter

Un controversat artist rus, căutat în ţara sa pentru agresiune sexuală, a fost arestat la Paris după ce a dat foc Băncii Franţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pozele cu Piotr Pavlenski incendiind porţile şi ferestrele Băncii Franţei au apărut luni dimineaţă pe Twitter. Controversatul artist şi activist politic rus, care a fugit din ţara sa din cauza unor acuzaţii de agresiune sexuală şi a obţinut azil politic în Franţa în mai 2017, a fost arestat imediat de forţele de ordine. Poliţia franceză a reţinut-o şi pe partenera sa de viaţă.

„Bancherii au luat locul monarhilor (…). Renaşterea Franţei revoluţionare va declanşa incendiul mondial al revoluţiilor. În acest foc, Rusia îşi va începe eliberarea “, şi-a explicat gestul protestatarul rus.

Piotr Pavlenski, în vârstă de 33 de ani, nu este la prima acţiune de acest fel. În 2016, el a dat foc porţii sediului central al FSB (Serviciul rus de Securitate, n. red.) şi a fost condamnat la plata unei amenzi de 500.000 de ruble (7.900 de euro).

Artistul rus este cunoscut pentru protestele sale neobişnuite. El şi-a cusut buzele în public şi şi-a prins scrotul cu cuie în pavajul din Piaţa Roşie, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de puterea rusă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: