VIDEO Cum arată avioanele viitorului dezvoltate de Airbus: inspirate de vultur şi albatros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Airbus şi-a dezvăluit, săptămâna trecută, în Marea Britanie, la  Royal International Air Tattoo, modelul unui avion electric hibrid numit "pasăre de pradă", care imită aripile unui vultur.

Airbus a prezentat modelul futurist de avion la care compania lucrează, care poate găzdui 80 de pasageri şi are aripi "cu pene" şi coadă, ceea ce îl face să pară o pasăre de pradă. O modalitate de a evidenţia posibilităţile de bioimitare în proiectarea aeronavelor viitorului.

Proiectanţii au mărturisit că au fost inspiraţi de vulturi. Noul concept al acestei aeronave a viitorului a urmărit în special economisirea combustibilului.

Imagine indisponibilă

Aripile avionului imită aripile unei păsări de pradă, sunt fabricate din materiale compozite şi controlate individual pentru a permite controlul activ al zborului, potrivit Airbus. Pentru a găsi idei noi, inginerii s-au inspirat din natură, şi urmăresc să dezvolte dispozitive mai durabile, mai ecologice şi mai silenţioase. Conceptul este acela al unei aeronave hibride electrice cu patru turbocompresoare, cu o rază de 1500 de kilometri, pentru transportul aerian regional, potrivit unei declaraţii a producătorului european. 

Imagine indisponibilă

"Una dintre priorităţile industriei aviatice este cum să o facem mai durabilă - făcând aeronava mai ecologică şi mai silenţioasă", a declarat Martin Aston, senior manager la Airbus. Pentru conceptele inspirate din natura, inginerii studiază viaţa animalelor şi a păsărilor. În mai, Airbus a dezvăluit la Toulouse, un nou concept de aripi, inspirat de Albatros. Ideea este să laşi vârfurile aripilorlibere pentru mişcare, spun constructorii.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite