VIDEO Alunecare de teren spectaculoasă în Norvegia. Casele au ajuns direct în mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alunecarea masivă de teren din Norvegia FOTO ANDERS BJORDAL/NVE
Alunecarea masivă de teren din Norvegia FOTO ANDERS BJORDAL/NVE

O alunecare de teren uriaşă a avut loc în Norvegia. Opt case au fost măturate şi aruncate direct în mare. Imaginile sunt spectaculoase.

Incidentul a avut loc în Kråkneset, în municipalitatea Alta. Bucata de teren de 800 de metri lungime şi 40 de metri înălţime, cu opt case pe ea, a luat-o la vale şi a ajuns direct în mare.

Până în prezent, nu sunt indicii că au existat victime sau că cineva a fost rănit, în afară de un câine.

„Un câine care a fost luat de alunecare şi aruncat în mare s-a salvat, a înotat la mal şi este în viaţă”, a declarat Torfinn Halvari, de la poliţia locală Finnmark.

„Încă avem echipaje la faţa locului care lucrează pentru a evalua pericolul unor alunecări de teren noi”, a adăugat el.

Instabilitatea a continuat timp de câteva ore şi o persoană a fost evacuată dintr-o proprietate din apropiere.

Un localnic a reuşit să surprindă o parte din eveniment. Videoclipul arată puterea pură a naturii. Un alt localnic a descris cum a auzit un bubuit în pod cabanei sale şi a presupus că cineva se află în clădire. „Am alergat după viaţa mea”, a spus el, când şi-a dat seama în ce situaţie se află.

Majoritatea imobilelor măturate de viitură sunt case de vacanţă.

Directorul Institutului Geologic, Ştefan Marincea, a declarat la Digi24 că nu este un fenomen ieşit din comun pentru acea zonă a Norvegiei. El explică că imobilele fuseseră construite pe un con de dejecţie situat pe roci bazaltice, iar riscul de alunecări de teren era cunoscut şi monitorizat, dovadă că nu au existat victime.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite