VIDEO O activistă Femen şi-a dezgolit sânii în Piaţa Sfântul Petru din Vatican şi a smuls statueta Pruncului Isus

VIDEO O activistă Femen şi-a dezgolit sânii în Piaţa Sfântul Petru din Vatican şi a smuls statueta Pruncului Isus

O activistă Femen şi-a dezgolit sânii în Piaţa Sfântul Petru din Vatican şi a smuls statueta Pruncului Isus

O activistă Femen şi-a dezgolit sânii în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, după care a smuls statueta Pruncului Isus, joi, în prima zi de Crăciun, femeia fiind ulterior oprită de un jandarm, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc joi după-amiză, după celebra binecuvântare "Urbi at Orbi" susţinută de Papa Francisc. La un moment dat, femeia a ieşit din mulţime, şi-a dat jos tricoul, apoi a trecut de gardul de protecţie ajungând la iesle şi luând cu ambele mâini statueta care înfăţişează Pruncul Isus.
 
În doar câteva momente, în scenă şi-a făcut apariţia un jandarm care a prins-o pe femeie. Tânăra avea scris pe piept mesajul "God is woman" (Dumnezeu este femeie).
 
Activistele Femen încearcă să atragă atenţia asupra principiilor "învechite" ale Bisericii Catolice în privinţa avortului şi a concubinajului. Această mişcare de protest, în care femeile apar cu sânii goi în diferite locuri publice, a apărut pentru prima data în Ucraina, în 2008, tinerele manifestând împotriva sexismului, dar si a instituţiilor religioase.
 
O altă acţiune recentă a militantelor Femen a avut loc în luna septembrie, atunci când o femeie şi-a dat jos tricoul în altarul catedralei din Strasbourg, arătându-şi astfel nemulţumirea faţă de vizita Papei Francisc în Parlamentul European.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: