VIDEO Accident de autocar pe traseul Franţa-Spania: doi morţi şi 30 de răniţi

VIDEO Accident de autocar pe traseul Franţa-Spania: doi morţi şi 30 de răniţi

Şoferul a pierdut controlul maşinii, care a alunecat mai mulţi metri şi s-a răsturnat lângă stradă.  FOTO: Le Figaro

Un autocar care transporta în Spania 44 de pasageri s-a răsturnat în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o autostradă din Franţa. Doi oameni au murit, iar alţi 30 sunt răniţi, dintre care trei se află în stare gravă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Automobilul s-a răsturnat pe autostrada A9 din Franţa, lângă comuna Fitou din departamentul Aude, în sudul ţării, potrivit cotidianului „Le Figaro”.

 Bilanţul provizoriu al pierderilor menţionează doi morţi şi 40 de răniţi, dintre care trei sunt în stare gravă. Autocarul aparţine companiei de transport Eurolines şi efectua o cursă între Marseille şi Murcie, oraş din sudul Spaniei, transportând turişti francezi, spanioli, ucrainieni şi ruşi.

Cele două persoane decedate sunt un spaniol de 55 de ani şi un francez de 54 de ani. Răniţii au fost transportaţi la cel mai apropiat spital şi li s-a pus la dispoziţie o echipă de specialişti psihologi. La locul accidentului au sosit aproximativ 130 de pompieri, 20 de ambulanţe şi patru elicoptere.

Circumstabţele accidentului, neclare

Maşina „a trecut peste un gard de securitate” duminică, la 1.30 dimineaţa, potrivit declaraţiilor lui David Charmatz, procurorul din comuna Narbonne, învecinată cu Fitou. Şoferul, de origine spaniolă, a pierdut controlul maşinii, care a alunecat mai mulţi metri şi s-a răsturnat lângă stradă.

Nu au fost implicate în accident alte maşini, iar şoferul este reţinut de poliţişti. „Urmărim două piste importante: în primul rând, şoferul ar fi putut adormi la volan, iar în al doilea rând poate fi vorba de o altercaţie cu unul dintre pasageri, care ar fi pus mâna pe volan”, a spus procurorul. Însă unele dintre declaraţiile pasagerilor sugerează că şoferul „nu mai cunoştea drumul” de la plecarea din autogară şi că părea „pierdut”.

Potrivit testelor preliminare, şoferul nu a consumat alcool şi nici droguri. Deocamdată se află în stare de şoc şi nu a putut fi audiat de poliţişti. În prezent, anchetatorii caută indicii pentru a clarifica circumstanţele accidentului. Autocarul a fost supus inspecţiilor tehnice, iar cutia neagră ar putea să adauge informaţii cruciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: