Victor Spirescu, primul român sosit în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor de muncă, promovează un partid proeuropean

Victor Spirescu, primul român sosit în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor de muncă, promovează un partid proeuropean

Victor Spirescu, la scurt timp de la sosirea în Marea Britanie, pe 1 ianuarie

Victor Spirescu, primul român sosit în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru imigranţi, devenit celebru datorită atenţiei oferite de mass-media, se implică în viaţa politică şi este cofondatorul unui partid proeuropean, alături de alţi rezidenţi români din Regat. Acesta susţine noua formaţiune în calitate de imagine a partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românul şi-a explicat decizia de a lua parte la viaţa politică din Marea Britanie povestind că ajunsese „dezamăgit că atunci când lucra în Londra câştigam mai puţini bani decât angajaţii britanici, în ciuda faptului că munceam mai mult decât ei”, potrivit spuselor muncitorului român, citat de postului local Chanel 4 TV.

Partidul Europenilor are sediul la Londra şi a fost înfiinţat ca răspuns la valul de reacţii negative din Marea Britanie, care s-a manifestat cu putere  împotriva Uniunii Europene şi a cetăţenilor ei, potrivit comunicatului publicat pe site-ul formaţiunii politice. Scopul partidului, condus de dentistul Tommy Tomescu, este de a promova şi a dezvolta drepturile cetăţenilor europeni în toate ţările comunitare.

Spirescu, membru fondator şi liderul de imagine al partidului, a devenit celebru în ianuarie, fiind primul român care a sosit în Marea Britanie după anularea restricţiilor de pe piaţa muncii aplicabile imigranţilor. Jurnalişti şi oficiali britanici l-au aştepta la aeroportul Luton din Londra, aşteptându-se ca românul să vină în ţară pentru a beneficia de ajutoarele sociale oferite de statul britanic.

El a dezminţit speculaţiile şi a subliniat că a venit să muncească, obţinând un  post în cadrul unei spălătorii de maşini. În cauza freneziei provocate de mass-media, românul şi-a pierdut slujba, iar acum lucrează în domeniul construcţiilor.

Presa britanică a condus o campanie agresivă împotriva imigranţilor români şi bulgari, răspândind teama că străinii din estul Europei ar putea invada britanicii, însă majoritatea covârşitoare a informaţiilor şi a predicţiilor s-au dovedit a fi exagerate, dezinformate. În plus, scena politică britanică este inflamată de numeroasele atacuri îndreptate împotriva Uniunii Europene, ceea ce a dus la succesul fără precedent unor formaţiuni eurosceptice precum UKIP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările