Vicepremierul Luigi Di Maio ameninţă că Italia va bloca bugetul UE dacă nu se va ajunge la un acord privind migranţii

Vicepremierul Luigi Di Maio ameninţă că Italia va bloca bugetul UE dacă nu se va ajunge la un acord privind migranţii

Luigi Di Maio, vicepremierul italian

Italia îşi va folosi dreptul de veto privind bugetul UE pentru următorii şapte ani dacă blocul european nu îşi schimbă atitudinea privind imigraţia, a anunţat viceprim-ministrul italian, Luigi Di Maio, scrie Politico.

„Dacă situaţia cu migraţia nu se schimbă în curând, ne vom folosi dreptul de veto, cu siguranţă”, a precizat Di Maio pe Facebook.
 
„Mai important, nu este o dogmă aprobarea bugetului pentru următorii şapte ani, pe care ei al vrea să îl aprobe în grabă, înaintea viitoarelor alegeri europene”, a adăugat el.
 
Comentariile lui Di Maio vin după ce Comisarul european pentru buget, Gunther Oettinger, a declarat că afirmaţia Italiei, privind faptul că Roma contribuie cu 20 de miliarde de euro către UE anual, este greşită.
 
„Nu este vorba de 20 de miliarde pe an. Italia plăteşte cam 14, 15, 16 miliarde pe an. Dacă luăm în considerare ce primesc de la bugetul UE, atunci rămâne o contribuţie netă de trei miliarde de euro pe an”, a declarat Oettinger.
 
„Nimănui nu-i place să plătească. Dar dacă dai o comandă, trebuie să plăteşti. Iar statele membre au comandat şi sunt beneficiare ale politicilor bugetare europene. De aceea ce ne aşteptăm să contribuie”, a adăugat el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: