Vicepremierul italian Luigi Di Maio pune gaz pe foc în relaţiile cu Parisul. S-a întâlnit cu liderii „vestelor galbene“

Vicepremierul italian Luigi Di Maio pune gaz pe foc în relaţiile cu Parisul. S-a întâlnit cu liderii „vestelor galbene“

Vicepremierul italian Luigi Di Maio, al[turi de „veste galbene“, în Franţa

În urma unor declaraţii destul de neprietenoase la adresa Franţei, pe care unii politicieni italieni importanţi le-au făcut recent, vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei şi liderul Mişcării Cinci stele, Luigi Di Maio, a mai turnat gaz pe foc. El s-a întâlnit cu liderii  vestelor galbene în timpul vizitei sale în Hexagon.

Vicepremierul italian Luigi Di Maio a anunţat pe contul său de Twitter că a vorbit cu vestele galbene. Di Maio, care conduce, de asemenea, partidul populist, anti-sistem Mişcarea de 5 Stele, a declarat că a ajuns în Franţa şi l-a întâlnit pe liderul Christophe Chalencon şi pe candidaţii de pe lista mişcării maselor pentru alegerile pentru Parlamentul European din mai. În timpul acestei călătorii, Di Maio a fost însoţit de un al membru al M5S, Alessandro Di Battista.
 
"Vântul schimbării a trecut Alpii", a spus Di Maio pe Twitter. El şi-a exprimat anterior sprijinul faţă de mişcare.
 
Anterior, membrii guvernului italian au mai vorbit despre mişcarea „vestelor galbene“. „ Nu renunţaţi!", declara Luigi Di Maio la 7 ianuarie. În aceeaşi zi, ministrul italian de interne, Matteo Salvini, şi-a exprimat şi el sprijinul pentru „vestele Galbene“, dar nu le-a numit. "Susţin cetăţenii cinstiţi care protestează la adresa unui preşedinte care guvernează împotriva poporului său", a spus el.
 
În ultimul timp, Roma şi Parisul trec printr-o perioadă destul de tensionată. Recent, Luigi Di Maio a anunţat că UE ar trebui să sancţioneze "Franţa şi toate ţările ca Franţa care sărăcesc Africa", adăugând că "unele ţări europene, cu Franţa în frunte, nu au pus capăt colonizării în zeci de ţări africane.
 
După critica virulentă care a fost urmată de chemarea ambasadorului italian la MAE francez, Giuseppe Conte, premierul italian, a declarat că relaţia dintre Roma şi Paris a rămas "puternică în ciuda declaraţiilor politice ", încercând astfel să atenueze tensiunile.
 
Ulterior, ministrul de Interne, Matteo Salvini, l-a atacat din nou pe preşedintele francez. Într-un interviu recent, el şi-a exprimat speranţa că francezii vor vota împotriva partidului preşedintelui Macron în alegerile europene pentru "a schimba Europa".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: