Veneţia nu mai vrea prostituate şi turişti beţi pe străzile sale

Veneţia nu mai
vrea prostituate şi turişti beţi pe străzile sale

Venetia FOTO Shutterstock

Consiliul local al Veneţiei a aprobat o serie de măsuri prin care interzice prostituatelor să-şi ofere serviciile de-a lungul străzilor şi canalelor sale, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amenzi vor primi şi oamenii care beau alcool în afara barurilor, în timpul nopţii, turiştilor prinşi că se scaldă în apele canalelor sau celor care merg prin oraş la pieptul gol sau îmbrăcaţi doar în costume de baie.

Oraşul italian găzduieşte în jur de 25 de milioane de turişti în fiecare an, dintre care 14 milioane petrec o singură zi aici, aglomerând aleile şi bisericile renascentiste din jurul canalelor.

„Un turist care vine în Veneţia trebuie să aibă respect şi să ştie că în cazul unui comportament nepotrivit va fi dat afară din oraş“, a declarat primarul Luigi Brugnaro.

Populaţia Veneţiei a scăzut de la 175.000 de persoane după cel de-Al Doilea Război Mondial la aproximativ 50.000 astăzi. Locuitorii se plâng că oraşul este invadat de turişti, în timp ce ei trebuie să plătească preţul.

Consiliul local a votat, în februarie, impunerea unei taxe de 3 euro pe zi pentru vizitatori, pentru a ajuta la întreţinerea Veneţiei, o taxă care va creşte la o sumă cuprinsă între 6 şi 10 euro  la începutul anului 2020, în funcţie de sezon.

Sub regulile aprobate joi, prostituatele pot fi amendare cu până la 500 de euro pentru „abuzul de spaţiu public“ şi pentru blocarea traficului în timp ce negociază cu clienţii lor. 

În cazurile cele mai extreme de comportament antisocial, turiştilor li se poate cere să părăsească oraşul. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: