Vaticanul le-a transmis angajaţilor săi că îşi vor pierde locurile de muncă dacă refuză să se vaccineze anti-COVID-19

Vaticanul le-a transmis angajaţilor săi că îşi vor pierde locurile de muncă dacă refuză să se vaccineze anti-COVID-19

Papa Francisc este un susţinător declarat al vaccinurilor, folosite pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Autorităţile de la Vatican au transmis angajaţilor din Cetatea Sfântă că riscă să îşi piardă locurile de muncă dacă refuză să fie inoculaţi cu un vaccin anti-COVID-19 fără să prezinte motive medicale legitime, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţinând cont de riscul de a provoca rău altor persoane, vaccinarea este „alegerea responsabilă”, afirmă cardinalul Giuseppe Bertello, guvernatorul Vaticanului, într-un decret semnat la 8 februarie.

Conform decretului, angajaţii care nu se pot vaccina din motive de sănătate urmează să fie transferaţi într-o post care presupune mai puţine contacte. Salariile actuale vor fi păstrate, chiar dacă ar fi vorba de  o funcţie inferioară.

Persoanele care refuză să se vaccineze fără motive temeinice riscă să fie concediate în baza unei legi din 2011 care cere respectarea „măsurilor de prevenţie”.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, are câteva mii de angajaţi, majoritatea acestora locuind în Italia, notează sursa citată.

Papa Francisc s-a pronunţat ferm în favoarea vaccinării ca modalitate de a preveni răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

„Este o alegere etică, fiindcă te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar de asemenea te joci cu vieţile celorlalţi”, a declarat suveranul pontif în cadrul unui interviu acordat luna trecută postului de televiziune Rai 1.

Vaticanul şi-a lansat programul de vaccinare anti-COVID-19 luna trecută. În vârstă de 84 de ani, Papa Francisc s-a numărat printre primele persoane vaccinate la Sfântul Scaun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările