Vaticanul nu plănuieşte o reformă imediată

Vaticanul nu plănuieşte o reformă imediată

Papa Francisc FOTO Reuters

Un înalt oficial al Vaticanului a încercat sã tempereze aşteptările asupra unei reforme iminente a birocraţiei disfuncţionale a Sfântului Scaun, chiar dacă papa Francisc a spus clar că este o prioritate cheie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angelo Becciu, subsecretar al secretariatului de stat al Vaticanului, a declarat marţi că este „absolut prematur să se prezinte vreo ipoteză“ despre reformă, potrivit Associated Press.
                   
Cardinalii care l-au ales pe Francisc papă în martie au insistat că a pune în ordine Curia este o preocupare de mare interes.
                   
Documente papale care au ieţit la iveală anul trecut au expus Curia drept o afacere de familie disfuncţională plină de lupte meschine, intrigi politice şi practici de afaceri corupte.
                   
În ciuda aşteptărilor de detensionare, Becciu a recunoscut într-un interviu acordat ziarului Vaticanului că decizia lui Francisc de a numi opt cardinali care să-l consilieze cu privire la reformă este extrem de semnificativã.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările