Varoufakis, „cel mai cool ministru”, acuzat că s-a folosit de demisie pentru a-şi face publicitate

Varoufakis, „cel mai cool ministru”, acuzat că s-a folosit de demisie pentru a-şi face publicitate

Ianis Varoufakis a fost descris drept un „ministru îndrăzneţ şi fâşneţ” de cotidianul britanic „The Guardian”

La doar câteva ore de când Ianis Varoufakis şi-a anunţat demisia, editura londoneză care-i publică volumele a început să trimită texte de PR, cu extrase din următoarea carte a proaspătului demisionar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi a dat asigurări că va rămâne implicat în soluţionarea crizei din Grecia şi a subliniat că un „adevărat om de stânga” ştie că poate contribui mai bine din umbră, Ianis Varoufakis este regretat deja, la doar o zi de la demisie, de greci şi străini deopotrivă. Stilul relaxat al fostului ministru care, pe lângă faptul că nu purta cravată, la fel ca Tsipras, insista să vină la întâlniri oficiale pe motocicletă, i-a cucerit fără echivoc pe mulţi editorialişti ai unora dintre cele mai mari publicaţii internaţionale. 
 
„În timp ce Varoufakis se estompează în apus, îmi voi aminti mereu substanţa lui”, scrie o autoare „The Guardian”. „Ianis Varoufakis: de ce ministrul de Finanţe îndrăzneţ şi fâşneţ a trebuit să plece” este titlul unui alt articol – nu editorial – publicat de acelaşi cotidian britanic. „Economistul care n-a vrut să se joace de-a politica”, scrie şi Paul Mason, editorul departamentului Economic al postului de teveziune Channel 4 din Marea Britanie. Reţelele de socializare, spaţiu în care Varoufakis a strălucit datorită replicilor acide la adresa liderilor europeni, au reacţionat imediat, numindu-l pe Varoufakis imediat după demisie #MinistrulMinune.
 
Însă, în timp ce fanii şi mai ales fanele – autointitulate Varoufitze – plâng după ministrul marxist, acesta n-a pierdut deloc timpul, ba chiar pare că îşi anunţase impresarul dinainte de demisia sa. La trei ore şi jumătate după anunţ, editorul cărţilor publicate de Varoufakis, o agenţie din Londra, a început să trimită organizaţiilor media un e-mail de PR, cu extrase din următoarea carte a lui Varoufakis şi alte informaţii despre proaspătul fost ministru. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările