Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Europa. Ce spun reprezentanţii Centrului European pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din aceste 19 ţări, proporţia mediană a tuturor secvenţierilor genetice au arătat că procentul variantei Delta în cazurile analizate a fost de 68,3%
Din aceste 19 ţări, proporţia mediană a tuturor secvenţierilor genetice au arătat că procentul variantei Delta în cazurile analizate a fost de 68,3%

Varianta Delta a coronavirusului a devenit tulpina dominantă în majoritatea Europei, a anunţat, luni, Centrul European pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor (ECDC).

Datele raportate către filiala europeană a OMS şi ECDC arată că între 28 iunie şi 11 iulie varianta Delta a fost dominantă în majoritatea, mai precis 19 ţări din cele 28 care au raportat suficiente informaţii privind secvenţierea genetică, scrie hotnews.ro.

„Suntem departe de a fi scăpat de pericol ce priveşte pandemia şi, din păcate, vedem în numeroase ţări din regiunea noastră o creştere semnificativă a numărului de cazuri asociate de răspândirea variantei Delta foarte transmisibilă a coronavirusului. În pofida eforturilor enorme ale statelor membre de a vaccina persoane din întreaga regiune, milioane de oameni sunt în continuare nevaccinaţi şi, prin urmare, în riscul de a ajunge în spital. Vestea bună este că datele arată clar că vaccinarea în regim complet reduce semnificativ severitatea bolii şi numărul deceselor”, a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS.

OMS şi ECDC îndeamnă grupurile prioritare, precum vârstnicii, persoanele ce suferă de boli cronice şi angajaţii din domeniul sanitar să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a se proteja.

„Trebuie să rămânem în continuare vigilenţi şi să ne folosim de bun simţ pentru a preveni răspândirea virusului. Aceasta înseamnă vaccinarea cu schema completă cât mai repede şi respectarea distanţării fizice, spălatului pe mâini, evitarea spaţiilor aglomerate şi purtarea măştii atunci când este necesar”, a declarat şi Andrea Ammon, directorul ECDC.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite