Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea fi autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelor la finalul lunii decembrie

Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea fi autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelor la finalul lunii decembrie

Foto arhivă

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în parteneriatul Pfizer - BioNTech va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel târziu pe  29 decembrie după o reuniune extraordinară la acea dată , potrivit Agerpres care citează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie", a afirmat într-un comunicat agenţia europeană, scrie Agerpres.

Agenţia a precizat că data ar putea fi schimbată dacă datele vor fi disponibile mai rapid.
 
Vaccinul Pfizer are o eficienţă de 95%, potrivit rezultatelor studiilor clinice. Acest vaccin ar putea fi autorizat mai devreme în SUA şi UK.

Moderna a aplicat de asemenea pentru autorizarea vaccinului său experimental în Europa. EMA a anunţat că va decide cel mai devreme pe 12 ianuarie dacă autorizează sau nu vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna, relatează Associated Press.
 
Compania americană Moderna a cerut luni autorizarea de urgenţă a vaccinului său împotriva COVID-19, atât în Statele Unite, cât şi în Europa, pe baza rezultatalor complete ale studiului său clinic, care arată că vaccinul are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă, relatează Reuters.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările