UPDATE Swoboda: Referendumul din România nu poate fi validat. Lupta politică trebuie să înceteze. E în pericol poziţia ţării în UE

UPDATE Swoboda: Referendumul din România nu poate fi validat. Lupta politică trebuie să înceteze. E în pericol poziţia ţării în UE

Hannes Swoboda

Referendumul din România nu are niciun câştigător. Acum, românii ar trebui să se gândească mai mult la ţara lor şi mai puţin la jocurile politice. Doar aşa ţara poate câştiga, a transmis pe Twitter, după anunţarea rezultatelor oficiale parţiale ale referendumului preşedintele Grupului social democraţilor din Parlamentul European (PE) austriacul Hannes Swoboda.

Ştiri pe aceeaşi temă

Social democraţii din PE au fost, până la un punct, susţinătorii Guvernului USL de la Bucureşti. În faţa criticilor fără precedent venite de la Bruxelles şi din cele mai importante capitale europene, social democraţii au schimbat tonul şi nu au mai girat acţiunile în forţă ale cabinetului Ponta şi ale aliaţilor săi politici.

REFERENDUM 2012 VEZI Rezultate oficiale parţiale confirmate de Biroul Electoral Central: Prezenţa la urne 46,13%

Referendumul de ieri pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu este valid din cauza unui vot de 45.92%, sub nivelul necesar de 50% +1. Cu toate acestea, numărătoarea preliminară arată că peste 80%, au votat "Da" pentru demiterea preşedintelui Băsescu, se arată într-un comunicat al liderului grupului social democraţilor din PE transmis în această dimineaţă.

"Nu au existat câştigători la referendum, iar toate partidele politice ar trebui să acţioneze acum a se asigura că România nu va fi cea care pierde. Forţele politice trebuie să acţioneze în mod responsabil pentru ţară şi să înceteze lupta politică internă, care ar putea pune în pericol credibilitatea România şi poziţia în Europa", mai spune Swoboda.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: