Universitatea Pedagogică din Harkov, distrusă de rachete ruseşti

Universitatea Pedagogică din Harkov, distrusă de rachete ruseşti

Distrugeri masive la Harkov, în nord-estul Ucrainei FOTO EPA-EFE

Universitatea Pedagogică din Harkov, oraş situat în nord-estul Ucrainei, a fost distrusă miercuri de rachete ruseşti, transmite dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma atacului au fost avariate clădirea principală, sălile de curs, muzeul universitar şi biblioteca ştiinţifică, a spus preşedintele Zelenski în discursul său video de miercuri seara.
 
"Acest lucru caracterizează invazia rusă cu o acurateţe de 100%. Când vine vorba de definiţia barbariei, acest atac se potriveşte cel mai bine",  a precizat şeful statului ucrainean.
 
În acelaşi timp, Zelenski a mai spus că armele trimise de partenerii occidentali ai Kievului funcţionează "foarte puternic" şi a lăudat preciza lor.
 
"Armata ucraineană foloseşte artileria pentru a distruge depozite şi alte ţinte care sunt importante din punct de vedere logistic pentru Rusia. Aceasta reduce semnificativ potenţialul ofensiv al armatei ruse. Pierderile ocupanţilor nu vor face decât să crească în fiecare săptămână, la fel ca şi dificultatea de a le aproviziona", a adăugat preşedintele Ucrainei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările