Uniunea Europeană ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Bosnia, după violenţele din weekend

Uniunea Europeană ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Bosnia, după violenţele din weekend

Confruntaţi cu şomajul şi sărăcia, bosniacii au luat cu asalt mai multe clădiri guvernamentale FOTO Reuters

Uniunea Europeană ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Bosnia şi Herţegovina „în cazul escaladării situaţiei“ din această ţară afectată de ample manifestaţii de protest, a declarat duminică Înaltul Reprezentant al Comunităţii Internaţionale în Bosnia şi Herţegovina, Valentin Inzko , într-un interviu acordat cotidianului „Kurier“, informează AFP, preluată de agerpres.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fosta republică iugoslavă se confruntă cu „situaţia cea mai gravă de la sfârşitul războiului“, a explicat diplomatul austriac. „În cazul unei escaladări a situaţiei, ne vom gândi, poate, la trimiterea mai multor trupe ale UE“, a spus el, ţinând însă să precizeze că „nu acum“.

Circa 600 de soldaţi sunt staţionaţi în Bosnia şi Herţegovina, în cadrul operaţiunii Eufor-Althea sub mandat ONU, dintre care o treime provin din Austria (195).

2Manifestaţiile violente cu peste 100 de răniţi sunt condamnate ferm“, a afirmat el, referindu-se la protestele care au avut loc vineri la Sarajevo şi în alte 15 oraşe bosniace.

Cu toate acestea, el a afirmat că înţelege nemulţumirea socială din această ţară din Balcani. „Inegalităţile sociale au condus la această situaţie: revolta împotriva nepotismului şi economia bazată pe relaţii“, a mai spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările