Unii belgieni sfidează coronavirusul cu o bere în ţările vecine. Reacţia autorităţilor

Unii belgieni sfidează coronavirusul cu o bere în ţările vecine. Reacţia autorităţilor

FOTO Arhivă

În timp ce autorităţile recomandă autoizolarea pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, unii belgieni au ales să treacă graniţa şi să se relaxeze la un bar sau la un restaurant din ţările vecine. Un oficial le-a cerut să dea dovadă de responsabilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un comportament antisocial”, a reacţionat ministrul-preşedinte flamand Jan Jambon la informaţia precum că unii belgienii s-au deplasat recent în Franţa şi Olanda pentru a-şi petrece timpul în baruri şi restaurante în ciuda propagării rapide a coronavirusului SARS-CoV-2.

„Frontierele nu există pentru un virus. Le cer tuturor să dea dovadă de puţină responsabilitate socială”, a atras atenţia oficialul belgian, citat de RTL.

El le-a reamintit concetăţenilor săi că trebuie „să stea la distanţă unul de celălalt atunci când se întâlnesc şi de cealaltă parte a frontierei”.

Franţa a închis în noaptea de sâmbătă spre duminică unităţile comerciale neesenţiale, între care barurile şi restaurantele. Olanda a luat o măsură similară duminică.

Belgia a înregistrat 886 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 4 fatale şi 881 sunt în continuare active.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: