Ungaria: raid al poliţiei la biroul unui opozant al premierului Viktor Orban, cu o lună înainte de alegerile locale

Ungaria: raid al poliţiei la biroul unui opozant al premierului Viktor Orban, cu o lună înainte de alegerile locale

FOTO Arhivă

Poliţia ungară a efectuat un raid neaşteptat la biroul unui opozant al premierului Viktor Orban. Acţiunea are loc cu o lună înainte de alegerile locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Laszlo Piko, un politician de opoziţie din ţara vecină, a fost vizat de un raid neaşteptat al poliţiei, relatează agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

Potrivit poliţiei, raidul la biroul lui Piko a fost organizat pe baza unor presupuse încălcări ale regulilor electorale şi privind protecţia datelor.

Însă Laszlo Piko neagă aceste acuzaţii şi spune că este vorba de o încercare a autorităţilor de a exercita presiuni asupra sa înaintea alegerilor locale din 13 octombrie.

În acest context, Gergely Karacsony, candidatul opoziţiei la Primăria Budapestei, acuză partidul Fidesz, condus de Viktor Orban, se foloseşte de poliţie şi de justiţie pentru realizarea unei „campanii de intimidare“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: