Ungaria cere negocieri de pace imediate. Balázs Orbán: Unele ţări UE au fost prea dornice de o luptă cu Vladimir Putin

Ungaria cere negocieri de pace imediate. Balázs Orbán: Unele ţări UE au fost prea dornice de o luptă cu Vladimir Putin

Balázs Orbán FOTO Twitter

Ungaria cere negocieri de pace imediate pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia, avertizând că un conflict prelungit va alimenta o criză economică care va pune în pericol guvernele din întreaga Europă, relatează FT.

Ştiri pe aceeaşi temă

O încetare rapidă a focului în războiul care durează de patru luni este "singura şansă" a Europei de a evita o recesiune paralizantă, a declarat Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán, prognozând că alte guverne din UE vor trece de la susţinerea militară a Ucrainei la "raţionalitate" şi la o încetare rapidă a conflictului în următoarele câteva luni.
 
Budapesta a fost mult timp cel mai apropiat partener al Moscovei în cadrul UE şi a provocat frustrări la Bruxelles de la începutul războiului pentru reticenţa sa de a rupe toate legăturile cu Rusia şi de a-şi declara sprijinul fără echivoc pentru preşedintele ucrainean Zelenski.
 
Unele dintre ţările UE au fost prea dornice de o luptă cu preşedintele rus Vladimir Putin, luptă ce antrenează continentul în criză, a declarat Balázs Orbán într-un interviu pentru Financial Times.
 
"Ei vor să lupte în război. Ei văd că îl pot învinge pe Putin, că pot ocupa Kremlinul şi acesta este scopul lor", a declarat Orbán.
 
Comentariile sale intră în conflict cu retorica venită din aproape toate statele NATO şi UE în sprijinul campaniei militare a Kievului de ripostă împotriva invaziei ruseşti, precum şi cu trimiterea de arme în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările