Unde va efectua Olaf Scholz prima sa vizită oficială în calitate de cancelar al Germaniei

Unde va efectua Olaf Scholz prima sa vizită oficială în calitate de cancelar al Germaniei

Olaf Scholz FOTO EPA-EFE

Liderul social-democrat Olaf Scholz a ales să se deplaseze în Franţa pentru prima sa vizită oficială în calitate de cancelar al Germaniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un semn bun pentru continuitatea motorului franco-german. Olaf Scholz, viitorul cancelar al Germaniei, a anunţat pentru Die Zeit că preşedintele francez Emmanuel Macron va fi primul lider de stat pe care îl va vizita oficial după ce va fi confirmat în post. El a profitat de interviul acordat Die Zeit pentru a sublinia că amiciţia dintre Berlin şi Paris constituie „baza” construcţiei europene.

A devenit deja o tradiţie ca un cancelar al Germaniei să plece la Paris odată ce a fost învestit în post, notează AFP.

Social-democraţii, liberalii şi verzii au semnat săptămâna trecută un „contract” pentru guvernarea Germaniei care prevede, între altele, un angajament în favoarea „suveranităţii europene”.

Guvernul francez a reacţionat pozitiv faţă de acest angajament. „Salutăm acordul de coaliţie prezentat de SPD, Verzi şi FDP ieri (miercuri, 24 noiembrie) şi angajamentul manifestat în favoarea Europei şi a suveranităţii europene. În cadrul cooperării franco-germane, dorim să lucrăm rapid cu viitorul guvern german în probleme de interes comun, mai ales în perspectiva preşedinţiei franceze a Consiliului UE”, a reacţionat Ministerul de Externe de la Paris.

Preşedintele Emmanuel Macron, care s-a bucurat de o relaţie solidă cu Angela Merkel, va avea de-a face de săptămâna viitoare la Berlin cu un partener care se defineşte drept „sobru, pragmatic şi hotărât”.

Olaf Scholz pare să încarneze continuitatea celor 16 de ani de sobrietate cu Angela Merkel. A spus deja că vrea să acţioneze, nu să facă spectacol.

Ceremonia de alegere şi învestire a lui Olaf Scholz, 63 de ani, în postul de cancelar este programată pentru miercurea viitoare.

Liderul social-democrat a început deja să se familiarizeze cu viitorul post. El a participat joi la o reuniune pe tema noilor restricţii anti-COVID-19 cu cancelarul în exerciţiu Angela Merkel şi şefii celor 16 landuri germane.

Liderii germani au decis să instituie carantina pentru persoanele nevaccinate şi să pregătească un cadru legal de a face obligatorie vaccinarea anti-COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările