Un virusolog explică de ce Germania are cea mai mică rată a mortalităţii dintre primele zece ţări cele mai afectate de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un angajat al companiei germane de biotehnologie Qiagen demonstrează cum se aplică un test de coronavirus FOTO  Sascha Schuermann/ Getty Images
Un angajat al companiei germane de biotehnologie Qiagen demonstrează cum se aplică un test de coronavirus FOTO Sascha Schuermann/ Getty Images

Germania mizează pe detectarea precoce a noului coronavirus, crescând numărul testelor la 500.000 pe săptămână. Această practică ajută într-o oarecare măsură la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, afirmă directorul Institutului de Virusologie din cadrul Spitalului Charité de la Berlin.

„Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu cel al persoanelor infectate se poate explica prin faptul că noi realizăm multe diagnosticări în laborator. Efectuăm o jumătate de milion de teste în fiecare săptămână”, a declarat joi virusologul Christian Drosten.

Deşi puternic afectată de epidemie, cu 39.572 de cazuri confirmate oficial, Germania înregistrează doar 224 de decese. Prin comparaţie, Franţa are 1.331 de morţi la 25.233 de cazuri.

Potrivit lui Drosten, reţeaua importantă de laboratoare din Germania, extinsă de tot teritoriul, a facilitat conştientizarea rapidă în faţa epidemiei şi necesitatea efectuării de teste în masă, chiar cât mai rapid posibil, relatează Agerpres în pagina electronică, citând AFP şi Reuters.

Pe de altă parte, consorţiul german Bosch a dezvoltat un test rapid de detectare a noului coronavirus. Potrivit companiei, testul respectiv oferă rezultate în două ore şi jumătate după realizare şi urmează să fie pus la dispoziţie în aprilie.

Testul rapid poate diagnostica simultan zece agenţi patogeni şi îndeplineşte cerinţele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dă asigurări Bosch.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite