Un tren a deraiat în Bulgaria: mecanicul a murit, iar 14 persoane sunt rănite

Un tren a deraiat în Bulgaria: mecanicul a murit, iar 14 persoane sunt rănite

Locomotiva şi patru vagoane au deraiat FOTO Novinite.com

Un tren cu pasageri ce se deplasa pe ruta Sofia-Varna a deraiat în apropierea gării Kaloianoveţ din vecinătatea localităţii Stara Zagora, sâmbătă după-amiază, a anunţat Ministerul bulgar al Transporturilor.

Locomotiva a sărit de pe şine şi, odată cu ea, au deraiat patru vagoane, iar mecanicul a fost prins între fiarele contorsionate şi a murit pe loc. Alţi 14 călători au fost răniţi, dar sunt în afara oricărui pericol, potrivit Novinite. 

„Persoanele rănite au fost transportate la spitalul din oraşul Stara Zagora. Potrivit informaţiilor iniţiale, un angajat al Ministerului Transporturilor a murit şi alte persoane au fost rănite", a declarat secretarul general al Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov. El a refuzat să comenteze asupra cauzei accidentului, spunând că în acest sens a fost demarată o anchetă. Cel mai probabil, însă, este vorba despre o eroare umană, deoarece această parte a căii ferate a fost renovată recent, a declarat Milcio Lambrev, responsabil de infrastructura căilor ferate.

Trenul transporta aproximativ 160 de pasageri, iar în urma deraierii locomotiva s-a lovit de o clădire. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările